Vluchten naar New York

New York Vluchten

New York blijft één van de topbestemmingen voor ons Belgen. Jaarlijks trekken er duizenden landgenoten de grote plas over om een bezoekje te brengen aan de miljoenenstad.
Om daar te geraken hoeven we gelukkig geen boottocht van enkele weken meer te nemen maar kunnen we op enkele uren al voet aan grond zetten in de Big Apple.

Natuurlijk wil dat niet zeggen dat je je zuurverdiende centjes zo maar moet weggooien aan de dure vluchten. Vergelijken is de boodschap! En geloof ons, zo vind je echt de goedkoopste en kortste vluchten naar New York.

Zoekmachines voor vluchten

Om het je al iets makkelijker te maken hebben we hieronder enkele zoekmachines geplaatst die automatisch door hun database zoeken naar de goedkoopste vluchten.
Doe met de verschillende zoekmachines een oproep, want vaak vind je nog meer vluchten terug.

vliegtickets new york cheaptickets new york


Momondo New York connections vluchten new york 
 

 

Goedkope vluchten New York

New York vanuit BrusselLaten we maar meteen beginnen met het belangrijkste. Waar en hoé vind je de goedkoopste vluchten naar New York?
De enige manier om (veel) geld te besparen op een vlucht naar New York is om die goed op voorhand aan te schaffen. Als je gebruik kan maken van een of ander 'miles' programma, of een actie van een luchtvaartmaatschappij kan je ook veel besparen. Kijk dus goed uit naar deze acties.

Een tweede tip die we je geven is om niet de eerste de beste vlucht te boeken, maar gewoon prijzen te gaan vergelijken met prijsvergelijkingswebsites. Voorbeelden daarvan zijn Connections.be, Vliegtickets.be en Cheaptickets.be. Via deze websites vind je verschillende vluchten voor een welbepaalde dag, gerangschikt van goedkoop naar duurder.

Vluchttijden

De vluchttijd van Brussel - Zaventem naar New York - JFK te vliegen, zal rond 8 uur / 8 uur en 20 minuten liggen.
De vluchttijd van New York - JFK naar Brussel - Zaventem duurt een uurtje minder en ligt rond 7 uur / 7 uur en 25 minuten.

Het verschil in deze vluchttijden is te verklaren door de zogeheten 'jetstreams' die vliegtuigen volgen. Een jetstream is een bepaalde route die een vliegtuig volgt om zo snel mogelijk tot de eindbestemming te geraken en zo min mogelijk brandstof te verbruiken. In die jetstreams is er immer zo min mogelijk tegenwind, maar om in een ideale jetstream te geraken moet er soms een beetje een omweg worden gevlogen, waardoor de vlucht soms langer duurt dan gewoonlijk.

 

Nog enkele handige tips en weetjesPassport België

  • Boek je je reis al even op voorhand? Dan is het misschien niet onverstandig om een reisverzekering bij te nemen. Je weet maar nooit dat je door onverwachte omstandigheden de vlucht moet annuleren.
  • Voor Amerika heb je een ESTA nodig! Vraag dit tijdig aan (via hier.) of je kan het land niet binnen.
  • Vergeet je passport (rode boekje) niet mee te nemen naar de luchthaven!
  • Het is standaard dat je op de luchthaven in Zaventem enkele vragen moet beantwoorden (bvb. "Heb je je reistassen zelf gepakt?", ...) maar ook eens je aankomt in de USA zal je door een zorgvuldigere screening moeten gaan vooraleer je wordt toegelaten op de bodem van de Verenigde Staten.
  • Plan, buiten je vlucht, ook al enkele andere zaken. Vaak krijg je ook voor tours vroegboek kortingen.
  • Regel op voorhand al je parking bij Zaventem. Je auto is beschermd en je hebt meteen vervoer terug vanuit de luchthaven. De vluchten van of naar New York kunnen immers laat of vroeg vertrekken.